Sâmbătă, 26.05.2018, 18:16
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
Meniu site

Categoriile secţiunii
Obiecte generale [1]
Transmisiuni [24]
Infanterie [0]
Diverse [8]
Informatica [0]
În rusă [4]

Login form

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0Statistica Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru

Forum: 270/1888
Prezentări: 102
Fâşiere: 115
Articole: 37
Photo: 123

Acasă » Articole » Transmisiuni

Regimul de lucru a mijloacelor radio.

Regimul de lucru a mijloacelor radio.

În dependenţă de forma de luptă (apărare, ofensivă, marş), pentru fiecare staţie radio poate fi stabilit unul din următoarele regimuri de lucru:

-         interdicţie radio

-         lucru limitat

-         trafic fără restricţii

Interdicţia radio presupune interzicerea pe o anumită perioadă de timp a lucrului în emisie, cu executarea permanentă obligatorie a recepţiei.

În cadrul unui sistem de transmisiuni, interdicţia radio se aplică tuturor staţiilor radio care intră în compunerea unuia sau mai multor centre de transmisiuni, sau care lucrează ca staţii independente, iar recepţia permanentă se poate asigura în toate direcţiile şi reţelele radio organizate sau numai în o parte din acestea, în funcţie de necesităţi.

În cadrul unui sistem de transmisiuni, lucrul limitat presupune permiterea lucrului în emisie numai în acele direcţii sau reţele radio care asigură nevoile acelor corespondenţi ce nu pot folosi pentru legătură alte mijloace de transmisiuni (spre exemplu, conducerea aviaţiei în aer şi a navelor, înştiinţarea trupelor, legătura în  gama undelor ultrascurte cu sau în cadrul eşaloanelor care se deplasează).

Traficul fără restricţii presupune, atât pentru staţia radio cât şi pentru transmisiunile radio din cadrul unui sistem de transmisiuni, efectuarea lucrului în emisie ori de câte ori este necesar să se asigure legătura de serviciu sau pentru conducerea trupelor.

Menţinerea disciplinei radio este una din obligaţiile de bază a tuturor persoanelor care organizează, realizează şi exploatează transmisiunile radio. Respectarea regulilor de conducere în secret  a trupelor este obligatorie atât pentru personal care deserveşte nemijlocit aparatura radio cît şi pentru ofiţerii care o  folosesc personal.

Regimul de lucru al mijloacelor radio se stabileşte de către şeful statului major, în funcţie de situaţie, de indicaţiile comandantului şi Dispoziţia pe transmisiuni a eşalonului superior.

În principiu, în timpul ofensivei, mijloacele radio pot fi folosite fără restricţii, în primul rând, pentru conducerea marilor unităţi (unităţilor, subunităţilor) cu care legătura prin alte mijloace este imposibilă sau inoportună.

Nerespectarea regimului  de lucru, a modului de lucru, puterii emiţătorului şi a locului de instalare stabilit, poate duce la divulgarea secretul acţiunilor trupelor, la demascarea raioanelor de dislocare a punctelor de comandă şi la întreruperea legăturii.

Folosirea altor caracteristici de lucru radio în afara celor repartizate de eşalonul superior constituie este interzisă. În acelaşi timp, în unele cazuri, la comanda şefului, în interesul căruia funcţionează staţia radio, pentru restabilirea legăturii întrerupte, se admite intrarea în alte reţele radio. De obicei aceste abateri sunt prevăzute în Dispoziţia pe transmisiuni.


Încălcarea regulilor serviciului de exploatare la staţie constă în nerespectarea prevederilor privind efectuarea traficului, ceea ce creează greutăţi în realizarea şi menţinerea legăturii şi uşurează cercetarea radio a inamicului.

Principalele reguli ale serviciului de exploatare la staţie, a căror încălcare constituie abatere de la disciplina radio sânt:

- respectarea timpului pentru stabilirea legăturii;

- folosirea judicioasă a apelurilor şi respectarea indicaţiilor privind verificarea legăturii;

- respectarea puterii de lucru a emiţătorului;

- schimbarea la timp a caracteristicilor de lucru şi folosirea lor corectă respectarea regulilor privind stabilirea legăturii de executare a traficului.
Categorie: Transmisiuni | Adăugat de: Codru (30.12.2012)
Vizualizări: 364 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Caută pe site

Mini-chat
 
200

Linkuri utile
 • Ministerul Apărării
 • Academia militară
 • Oastea Moldovei
 • Universitatea Tehnică a Moldovei
 • Russian Arms forum
 • Военное дело
 • Форум радиолюбителей
 • Сервер р/любителей России
 • 134 учебный полк связи

 • Copyright MyCorp © 2018
  Creatorul de site-uriuCoz