Sâmbătă, 26.05.2018, 18:23
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
Meniu site

Categoriile secţiunii
Obiecte generale [1]
Transmisiuni [24]
Infanterie [0]
Diverse [8]
Informatica [0]
În rusă [4]

Login form

Statistica

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0Statistica Mail.ru
Рейтинг@Mail.ru

Forum: 270/1888
Prezentări: 102
Fâşiere: 115
Articole: 37
Photo: 123

Acasă » Articole » Transmisiuni

Categoriile radiogramelor şi semnalelor radio.

Categoriile  radiogramelor şi semnalelor radio.

         După gradul de importanţă a informaţiei sunt stabilite următoarele grade de urgenţă   pentru radiograme:  "VĂZDUH” (VZD), "RAKETA” (RKT), "AVION” şi  "Simplă”.

         Ordinea de transmitere a radiogramelor este următoarea:

- radiogramele de acelaşi grad de urgenţă se transmit în ordinea primirii lor de către operator;

- radiogramele cu grad mai mic de urgenţă decât radiogramele care se află la post se transmit după transmiterea radiogramelor cu gradul de urgenţă superior;

- radiogramele cu gradul superior de urgenţă se transmit imediat cu întreruperea transmiterii radiogramelor cu grad de urgenţă inferior.

Semnalele pot fi: semnale de luptă (de conducere a trupelor) şi semnale de înştiinţare. Ele pot avea gradul de urgenţă "VĂZDUH” (VZD). Semnalele au prioritate faţă de radiograme.

Gradul de urgenţă scris pe radiogramă se codifică cu ajutorul tabelei   radiotelegrafistului de serviciu (TRS-93)  sau altor reguli stabilite de eşaloanele superioare.

La asigurarea traficului radio  cu întrebuinţarea indicativelor internaţionale, gradul de urgenţă scris pe radiogramă se transmite în clar abreviat: „Văzduh” - V, „Racheta” - R, „Avion” - A, „Obişnuită”- O.

Gradul de urgenţa se înscrie pe radiogramă în rubrica ,,Gradul de urgenţă”.

Radiogramele se întocmesc pe formulare sau pe foi de hârtie separate şi în dependenţă de gradul de urgenţă au următoarea deosebire:

- formularul (foaia) radiogramelor cu gradul de urgenţă „ Văzduh”; „Racheta”; „Avion” au o linie  pe marginea stângă cu lăţimea de 5 mm;

- în colţul de sus din dreapta - semnul convenţional (des.1) cu diametrul 20 mm;

- radiograma „Văzduh” are linia şi semnul convenţional de culoare roşie; radiograma „Racheta” de culoare verde; radiograma „Avion”  de culoare albastră.

Radiogramele de emisie cu gradele de urgenţă aprobate de Ministerul transporturilor şi telecomunicaţiilor se transmit după radiogramele cu gradul de urgenţă „Avion”.

La primirea concomitentă din expediţie a semnalului şi radiogramei de acelaşi grad de urgenţă, semnalul se transmite în primul rând. Dacă în momentul transmiterii (recepţionării) radiogramei, este primit semnalul de aceiaşi categorie, semnalul se transmite după transmiterea  (recepţia) radiogramei. Confirmarea despre recepţia semnalului şi radiogramei în acest caz este recepţionată concomitent (se confirmă recepţia semnalului şi fără întreruperea recepţia radiogramei).

În caz că în timpul transmiterii (recepţiei) radiogramei, operatorului i se înmânează semnalul de categorie superioară, el este obligat să întrerupă transmiterea (recepţia) radiogramei şi să transmită semnalul. După recepţia (transmiterea) confirmării, prelungeşte transmiterea (recepţia) radiogramei.

Durata transmiterii semnalului nu trebuie să depăşească 1 minut din momentul înmânării de către personalul expediţiei.

Categorie: Transmisiuni | Adăugat de: Codru (28.12.2012)
Vizualizări: 321 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Caută pe site

Mini-chat
 
200

Linkuri utile
 • Ministerul Apărării
 • Academia militară
 • Oastea Moldovei
 • Universitatea Tehnică a Moldovei
 • Russian Arms forum
 • Военное дело
 • Форум радиолюбителей
 • Сервер р/любителей России
 • 134 учебный полк связи

 • Copyright MyCorp © 2018
  Creatorul de site-uriuCoz