Joi, 18.10.2018, 07:05
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Disciplinile de instruire » Instrucţia focului » Măsurile de siguranţă la mânuirea pistolului-mitralieră
Măsurile de siguranţă la mânuirea pistolului-mitralieră
CodruДата: Joi, 25.08.2016, 16:00 | Сообщение # 1
Grupa: Administratori
Mesaje: 1591
Reputatia: 54
3. Măsurile de siguranţă la mânuirea pistolului-mitralieră şi cartuşelor.

a) Măsuri de siguranţă
1. Studierea şi respectarea regulilor şi măsurilor de securitate în timpul mânuirii armamentului, muniţiilor şi a mijloacelor de imitare urmăreşte scopul de a preîntâmpina anumite accidente în timpul serviciului, şedinţelor de tragere şi mânuirilor zi de zi.
2. Securitatea în timpul mânuirii armamentului şi muniţiilor se asigură prin:
- disciplina înaltă a întregului personal ;
- cunoaşterea temeinică a construcţiei armei, regulilor de tragere, precum şi mânuirea iscusită a armei în diverse condiţii;
- starea bună şi pregătirea corectă a armelor şi muniţiilor pentru tragere;
- pregătirea metodică înaltă a conducătorilor şedinţelor de tragere (atât de antrenament cât şi în luptă).
3. Armele şi muniţiile pentru petrecerea lecţiilor şi tragerilor se eliberează numai cu permisiunea (la ordinul) conducătorului de tragere. Primind arma,militarul trebuie să se convingă personal, că arma nu este încărcată şi este asigurată.
4. Pentru conducerea şi deservirea tragerilor, asigurarea măsurilor de securitate în timpul petrecerii lor prin ordin pe subunitatea se numesc: conducătorul tragerilor (din efectivul serviciului, subunităţii), distribuitorul de muniţii, medicul de serviciu, soră medicală, observator superior al cordonului de siguranţă şi alte persoane necesare.
5. La tragere, personalul se prezintă în ţinuta de zi şi execută exerciţiile cu arma întărită după ei. Persoanele după care nu sunt întărite arme, trag din arma din dotare în stare bună şi adusă la bătaia normală.
6. Arma se utilizează în cazul eliberării ostaticilor, evadării de sub arest cu armă sau cu ajutorul mijloacelor de transport, precum şi în timpul evadării din mijloacele de transport în timpul deplasării lor.
7. Se interzice aplicarea şi folosirea armei, dacă în urma acestei acţiuni pot avea de suferit persoane străine.
8. În toate cazurile de aplicare şi folosire a armei de foc militarul este dator să ia toate măsurile posibile pentru a asigura securitatea cetăţenilor, precum şi pentru a acorda asistenţa medicală urgentă victimelor.
Ţine minte: Aplicarea armei este măsură extremă şi la ea se apelează numai în cazuri excepţionale.
CodruДата: Joi, 25.08.2016, 16:01 | Сообщение # 2
Grupa: Administratori
Mesaje: 1591
Reputatia: 54
b) Măsurile de securitate la şedinţele de tragere de antrenament şi de luptă

Securitatea în timpul petrecerii şedinţelor de tragere se asigură prin organizarea corectă a şedinţelor de tragere şi a măsurilor de siguranţă în vigoare, disciplina înaltă a instruiţilor. Persoanele, care nu cunosc măsurile de securitate, construcţia armamentului, la tragere nu sunt admise. Persoanele numite pentru organizarea şi petrecerea şedinţelor de tragere, poartă întreaga răspundere pentru îndeplinirea întocmai a măsurilor de securitate la mânuirea armamentului şi muniţiilor de către subalterni, şi instruiţi.
Pentru asigurarea măsurilor de securitate, fiecare instruit trebuie ca înaintea fiecărei lecţii să efectueze examinarea minuţioasă a armei, a muniţiilor, pentru a se convinge, că arma nu este încărcată şi printre cartuşele de instrucţie nu sunt de luptă şi oarbe. Din primele zile instruiţii trebuie învăţaţi:
 să deosebească cartuşele de luptă de cele de instrucţie şi oarbe;
 înainte de începerea tragerilor e necesar de verificat canalul ţevii el trebuie să fie curat şi în el nu trebuie să fie corpuri străine, (ca pământ, nisip, cârpe etc). Dacă se descoperă unele ne funcţionări sau deteriorări ale armei, se raportează imediat conducătorului tragerilor sau al lecţiei;
 după primirea muniţiilor trebuie personal de verificat cantitatea şi starea lor;
 orice mânuire (manipulare), încărcare şi descărcare se efectuează numai la comanda conducătorului tragerii (lecţiei);
 în tir sau pe câmpul de tragere, focul se deschide numai cu permisiunea şi la comandă conducătorului tragerilor (lecţiei);
 la introducerea încărcătorului în minerul pistolului nu se loveşte (la aplicarea unor lovituri puternice asupra încărcătorului poate exploda al doilea cartuş de sus), dar se împinge uşor cu degetul mare al mânii stângi până Ia ţăcănitul specific;
 în timpul tragerii graba şi nervozitatea sânt inadmisibile. Arma se dezasigură numai după-comanda „Foc".
 încărcarea armei pe aliniamentul de tragere se permite numai după semnalul „Foc".
 după încetarea tragerii arma se descarcă şi se verifică. Muniţiile rămase imediat se întorc distribuitorului de muniţii (conducătorului tragerii).
 Focul încetează imediat de sine stătător sau la comanda conducătorului tragerii în următoarele cazuri:
 la apariţia oamenilor, maşinilor, animalelor în câmpul de ţinte, avioanelor şi
helicopterelor la înălţimi mici deasupra tragerilor;
 ridicarea fanionului alb (noaptea - felinarul) la punctul de comandă;
 apariţia incendiului cauzat de tragere;
 primirea semnalului de pericol în cazul continuării tragerii de la postul cordonului de siguranţă, dispariţia legăturii cu adăpostul în care se află oameni;
 pierderea orientării de către trăgători, îndeosebi noaptea;
 daca a avut Ioc vre-un incident de tragere la cineva din trăgători despre care fapt se raportează imediat conducătorului tragerilor printr-un semnal convenţional.
 pentru încetarea focului se dă comanda: „încetaţi tragerea" şi se ridică fanionul alb (se aprinde felinarul alb) în locul celui roşu. De la comanda „încetaţi tragerea" până la comanda „Foc" se interzice tuturor persoanelor să se găsească la aliniamentul de deschidere a focului şi să se apropie de armele lăsate pe el.
CodruДата: Joi, 25.08.2016, 16:02 | Сообщение # 3
Grupa: Administratori
Mesaje: 1591
Reputatia: 54
c) Se interzice categoric:

 a încărca arma cu cartuşe de luptă sau oarbe până la comanda conducătorului tragerii şi semnalul „Focv;
 a îndrepta arma, indiferent de faptul dacă e încărcată sau nu, în direcţia oamenilor sau în direcţia apariţiei lor posibile şi în spatele tirului;
 a lăsa arma încărcată la aliniamentul de tragere sau în orice alt loc, precum şi a o transmite altor persoane;
 a folosi cartuşe, precum şi petarde şi grenade fumigene sau alte mijloace de imitaţie detectate;
 a folosi dispozitive de tragere cu cartuşe oarbe cu filetul defectat şi tragerea cu cartuşe oarbe din armamentul de instrucţie;
 a trage cu cartuşe oarbe asupra ţintei vii, tehnicii de luptă, construcţiilor la o distanţă mai mică de 50 m, precum şi a aplica petarde şi grenade fumigene în localităţi;
 a folosi petarde cu fitilul scurtat sau în stare rea şi a reţine-petardele în mână după aprinderea fitilului;
 a trage din pistoalele de semnalizare şi a folosi cartuşe reactive când unghiul de tragere e mai jos de 40-45°.
CodruДата: Joi, 25.08.2016, 16:04 | Сообщение # 4
Grupa: Administratori
Mesaje: 1591
Reputatia: 54
d) Măsurile de securitate la curăţirea armelor

Armele se păstrează întotdeauna în stare bună şi curată. Aceasta se obţine prin examinarea, curăţirea şi ungerea lor la timp, atârnarea grijulie şi păstrarea corectă a armelor.
Curăţirea şi ungerea armelor se efectuează sub conducerea nemijlocită a comandantului (conducătorului) în timpul stabilit de programul zilnic, în locuri destinate special pentru aceasta şi la mese amenajate pentru curăţirea armelor.
După tragerea cu cartuşe de luptă sau oarbe curăţirea armelor se efectuează imediat la locul de tragere (în câmp sau tir).
înainte de demontarea armei pentru curăţire, verificaţi personal dacă nu sînt cartuşe în camera cartuşului. în acest scop îndreptaţi arma într-o direcţie inofensivă, dezasiguraţi, trageţi manşonul (mânerul de armare) în urmă, examinaţi camera cartuşului şi eliberaţi cocoşul de pe pragul de armare.

Pentru curăţire şi ungere se foloseşte:
- unsoarea de arme - pentru ungerea canalului ţevii, pieselor şi mecanismelor armei după curăţirea lor la temperaturi mai sus de + 5°C;
- uleiul de arme (unsoarea lichidă) pentru ungerea canalului ţevii, - pieselor şi mecanismelor armei la temperaturi de la + 50°C până la - 50°C,
- soluţie SCŢ (soluţie pentru curăţarea ţevii) - pentru curăţirea ţevii şi altor piese, care au fost supuse acţiunii gazelor de ardere a pulberii;
în cantităţi mici soluţia poate fi păstrată până la 7 zile în vase de sticlă închise ermetic la o distanţă relativă de sursele de căldură.
Componenţa soluţiei:
apă potabilă - 1 litru;
bicromat de potasiu - 3-5 gr.;
bicarbonat de amoniu - 200 gr. Notă:
Soluţia SCŢ se prepară în subunităţi.
- cârpe (lavetă) pentru ştergerea, curăţirea şi ungerea armei;
- câlţi (stupă) - numai pentru curăţire;
Pentru curăţirea locurilor inaccesibile (tăieturi, şanţuri, scobituri, locaşuri, găuri) se pot folosi beţişoare de lemn.
Se interzice categoric: curăţirea armamentului cu benzină şi fumatul in timpul curăţirii.
Forum » Disciplinile de instruire » Instrucţia focului » Măsurile de siguranţă la mânuirea pistolului-mitralieră
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:
Răspuns nou
Prenume:
Textul mesajului:
Toate smiley-urile
Opţiunile mesajului:
Cod de securitate:

Copyright MyCorp © 2018
Creatorul de site-uriuCoz