Luni, 20.08.2018, 12:08
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Disciplinile de instruire » Pregătirea transmisiuni » Aparatul telefonic de campanie TA-57.
Aparatul telefonic de campanie TA-57.
CodruДата: Miercuri, 27.11.2013, 22:04 | Сообщение # 1
Grupa: Administratori
Mesaje: 1582
Reputatia: 54
Aparatul telefonic de campanie TA-57.
Aparatul telefonic AT-57 este un aparat telefonic de companie portativ de tip universal şi este destinat pentru asigurarea legăturii telefonice în subunităţi şi unităţile AN. TA-57 asigură lucrul în sistema de alimentare BL, cu transmiterea apelului de la inductor şi de asemenea în sistema BC. TA-57 asigură dirijarea de la distanţă a staţiilor radio care lucrează în diapazonul US u UUS şi întreţinerea convorbirilor între ele. TA-57 acoperă o atenuare de 47,75 dB (5,5Np) ceea ce asigură legătura telefonică directă (fără staţii intermediare) prin intermediul liniilor cu cablu de companie la următoarele distanţe:
a) prin cablu:
P-275 15 - 20km
P-274 30 - 40km
P-271 120 - 150km
b) prin linii permanente aeriene (fir de oţel cu diametru de 3mm) – 150 -170km

TA-57 permite mărirea distanţei de recepţie cu 30-35 prin conectarea amplificatorului de recepţie. Alimentarea TA-57 de la bateria galvanică de tip GB-10-U-1,3 tensiunea 9V+_ 1,5V. Curentul de consumare <6-7 mA. Bateria asigură lucrul aparatului fără schimbarea ei timp de 3-4 luni. Timpul instalării şi conectării aparatului în linie este <2min. Greutatea aparatului cu bateria este de 2,75 kg.
CodruДата: Miercuri, 27.11.2013, 22:13 | Сообщение # 2
Grupa: Administratori
Mesaje: 1582
Reputatia: 54
Transmiterea apelului în regimul de lucru BL (baterie locală) se efectuează rotind manivela inductorului. În regimul de lucru BC (baterie centrală) - prin ridicarea microreceptorului din locaşul de pe cutia aparatului. Curentul curentului de apel prin linia de legătură trece la soneria aparatului, care este conectată neîntrerupt în linie.
Transmiterea convorbirilor se efectuează prin apăsarea clapei de vorbire care conectează alimentarea capsulei microfonice şi a amplificatorului (plusul bateriei). Pentru recepţia convorbirilor este necesar de eliberat clapa de vorbire. În cazul când abonatul se aude slab, se apăsă butonul “У”, Care conectează al 3 etaj de amplificare.
TA-57 poate fi folosit pentru acţionarea staţiilor radio la distanţă. Dirijarea staţiilor radio la distanţă se efectuează prin apăsarea (trecerea staţiei în emisie) şi eliberarea (trecerea staţiei pe recepţie) clapei de vorbire. La apăsarea clapei de vorbire în circuitul de dirijare a staţiei trece curentul sursei de alimentare a TA-57 (GB-10U) şi staţia trece pe emisie.

Înainte de folosire a aparatului pentru lucru este necesar de a verifica vizual starea lui, de a controla funcţionarea şi de a conectarea în linie.
Vizual se controlează starea cutiei, telefonului, completarea aparatului, prezenţa bateriei, funcţionarea mecanică a închizătorului, butoanele “У” şi «ЦВ» (РП), absenţa gunoiului.
Controlul funcţionării aparatului constă în verificarea circuitelor de apel, pentru ce este necesar de a avea un telefon adăugător, care se conectează la bornele liniare a aparatului care se verifică. Controlul circuitului de vorbire se verifică prin apăsarea clapei de vorbire, pronunţării „A-a-a” în microfon şi ascultării în capsula telefonică.
NewmcVogДата: Luni, 24.07.2017, 11:41 | Сообщение # 3
Grupa: Vizitatori
Mesaje:
Reputatia: off

coolsmile
Forum » Disciplinile de instruire » Pregătirea transmisiuni » Aparatul telefonic de campanie TA-57.
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:
Răspuns nou
Prenume:
Textul mesajului:
Toate smiley-urile
Opţiunile mesajului:
Cod de securitate:

Copyright MyCorp © 2018
Creatorul de site-uriuCoz