Joi, 20.09.2018, 21:13
Bine aţi venit Oaspete | RSS
 Pentru studenţii Catedrei militare
Principală Album foto Forum Profilul meuLogare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Disciplinile de instruire » Arma nucleară, chimică şi bacteriologică (biologică). » Arma bacteriologică (biologică)
Arma bacteriologică (biologică)
CodruДата: Luni, 06.06.2016, 21:11 | Сообщение # 1
Grupa: Administratori
Mesaje: 1585
Reputatia: 54
1.Noţiunea de armă bacteriologică (biologică)

Arma bacteriologică (biologică) reprezintă nişte muniţii speciale şi aparate deluptă cu mijloace de transportare echipate cu mijloace bacteriene (biologice).
În calitate de mijloace bacteriene (biologice) pot fi întrebuinţate:
1.     Pentru vătămarea oamenilor:
·       agenţii patogeni bacteriologici ai bolilor (pestătularemie, bruceloză, antrax, holeră);
·       agenţii patogeni virotici ai bolilor (variolă,febră galbenă, encefalomielita ecvină de Venezuela);
·       agenţii patogeni ai rickettsiozelor (tifosexantematic, febră pătată a munţilor stâncoşi, febră australiană);
·       agenţii patogeni ai bolilor micotice(coccidioidomicoză, pocardioză, histoplasmoză);

2.     Pentru vătămarea animalelor:
·       agenţii patogeni ai febrei aftoase, pestei bovine,pestei porcine, antraxe, morvei, febrei africane a porcinelor, pseudoturbării şi altor boli;

3.     Pentru nimicirea plantelor:
·       agenţii patogeni ai ruginii cerealelor, maneicartofului, veştezirii bacteriene a porumbului şi altor culturi;
·       insectele dăunătoare ale plantelor agricole;
·       fitotoxicanţii, defolianţii, erbicidele şi altesubstanţe chimice.

0 particularitate esenţială a armei bacteriologice (biologice) este existenta perioadei latente de acţiune, în cursul  căreia  cei vătămaţi  îşi  continuă activitatea,  îndeplinindu-şi  îndatoririle, apoi brusc se îmbolnăvesc.  Perioada latentă  poate  fi diferită, de exemplu, în cazul infectăriicu ciumă sau holeră ea poate să dureze de la câteva ore până la 3 zile,  cu tularemie-  până la 6 zile, cu tifos exantematic - până la 14 zile.
Pentru transportul mijloacelor bacteriene (biologice) se folosesc aceiaşi purtători ca şi pentru armele nucleară şi chimică (bombele de aviaţie, proiectilele, minele, rachetele, generatoarele de aerosoli şi alte mijloace) în afară de aceasta, recepturile bacteriene (biologice) pot fi aplicate şi pe căi diversioniste.
Procedeul principal de aplicare a mijloacelor bacteriene (biologice) este infectarea stratului de aer de la suprafaţa solului. La explodarea muniţiilor sau la declanşarea generatoarelor se formează norul de aerosoli, pe calea de propagare a căruia particulele de receptură infectează terenul. E posibilă întrebuinţarea mijloacelor bacteriene (biologice) cu ajutorul insectelor, căpuşelor, rozătoarelor etc. infectate cu microbi patogeni.
Aplicarea de către inamic a armei bacteriologice (biologice) poate fi constatată după următoarele indicii exterioare vizibile:
·       formarea norului de aerosoli după explodareamuniţiei sau punerea în funcţiune a generatoarelor;
·       descoperirea rămăşiţelor containerelor speciale,muniţiilor şi altor feluri de armament;
·       existenta unui număr mare de insecte, căpuşe,rozătoare necunoscute în regiunea dată etc.

Microbii patogeni nu pot fi descoperiţi cu organele de simţ ale omului. Acest lucru e posibil numai cu ajutorul mijloacelor tehnice de cercetare bacteriologică (biologică) nespecifică.
CodruДата: Luni, 06.06.2016, 21:11 | Сообщение # 2
Grupa: Administratori
Mesaje: 1585
Reputatia: 54
2. Vătămarea personalului cu mijloacele bacteriene(biologice) profilaxia vătămărilor
 
Agenţii patogeni pot pătrunde în organismul uman pe diferite căi:
·       la inspirarea aerului infectat;
·       la consumarea apei şi alimentelor infectate;
·       la pătrunderea microbilor în sânge prin răniledeschise şi suprafeţele de arsură;
·       prin înţepăturile insectelor infectate;
·       în cazul contactului cu oamenii bolnavi, animalelebolnave, cu obiectele infectate şi nu numai în momentul aplicării mijloacelor bacteriene (biologice), ci şi peste un timp îndelungat după aplicarea acestora, dacă nu s-a efectuat tratarea sanitară a personalului.

Indiciile generale ale multor boli infecţioase sînt temperatura înaltă a corpului şi astenia considerabilă, precum şi răspândirea rapidă a acestora, ceea ce duce la apariţia focarelor de infecţie şi intoxicaţie.
Protecţia nemijlocită a personalului în perioada aplicării de către inamic a armei bacteriologice (biologice) se asigură prin întrebuinţarea mijloacelor individuale  şi colective  de  protecţie, precum şi prin folosirea mijloacelor de profilaxie urgentă existente în trusa farmaceutică individuală.
Personalul aflat în focarul de infecţie bacteriologică (biologică) este obligat nu numai să folosească la timp şi corect mijloacele de protecţie, dar şi să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală să nu scoată mijloacele individuale de protecţie fără permisiunea comandantului, să nu atingă armamentul, tehnica militară şi materialele până la dezinfectarea acestora, să nu consume apă şi produse alimentare aflate în focarul de infecţie, să nu subunităţilor şi cu populaţia civilă neinfectată cu mijloace bacteriene (biologice) şi să nu le transmită produse ridice praf, să nu umble prin tufişuri şi prin iarbă deasă, să nu intre în contact cu personalul alimentare, apă, îmbrăcăminte, tehnică şi alte materiale, să raporteze imediat comandantului şi să ceară ajutor medical la apariţia primelor indicii de îmbolnăvire (dureri de cap, indispoziţie, ridicarea temperaturii corpului, vomitarea, diareea etc.)
AdaHernándezДата: Sâmbătă, 18.08.2018, 12:39 | Сообщение # 3
Grupa: Vizitatori
Mesaje:
Reputatia: off

Cu toate acestea, îmi pare ciudat să produsul trebuie aplicat direct pe piele/organ. Și asta pentru că întotdeauna am considerat că o schimbare reală se întâmplă de la interior și că suplimentele, dieta și exercițiile fizice sunt cele mai eficiente în majoritatea cazurilor. De asemenea, mă gândesc că bărbații se concentrează prea mult asupra mărimii penisului lor, în loc să-și bazeze succesul sexual pe alte lucruri la fel de importante, dacă nu chiar mai importante decât dimensiunea penisului. <a href=http://titangel-in-romania.com/>pret titan gel</a> Nici Titan Gel nu face exceptie Totusi, dat fiind faptul ca Titan Gel nu se gaseste in farmacii, ar terbui sa ne puna niste semne de intrebare. Spun asta, deoarece in general, suplimentele, cremele si gelurile care se gasesc in farmacii, ne ofera o oarecare siguranta, ca au fost testate dermatologic, iar posibilele efecte secundare sunt specificate pe prospect, deci stim la ce sa ne asteptam. Apar efecte secundare de la folosirea Titan Gel? Nu s-au raportat nici un efect secundar negativ după folosirea Titan Gel.
Forum » Disciplinile de instruire » Arma nucleară, chimică şi bacteriologică (biologică). » Arma bacteriologică (biologică)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:
Răspuns nou
Prenume:
Textul mesajului:
Toate smiley-urile
Opţiunile mesajului:
Cod de securitate:

Copyright MyCorp © 2018
Creatorul de site-uriuCoz